این‌طور به نظر می‌رسد که تهیه سیب‌زمینی پخته کار بسیار ساده‌ای است، اما اشتباهات رایجی در روند آماده‌سازی سیب‌زمینی پخته اتفاق می‌افتند. یکی از این اشتباهات نپختن سیب‌زمینی به اندازه کافی است که بافت غیرعادی‌ای به سیب‌زمینی می‌دهد و حتی می‌تواند طعم سیب‌زمینی پخته را هم خراب کند.

پختن سیب زمینی در خاکستر آتش

به گزارش همشهری آنلاین به سلامت، اما یکی دیگر از اشتباهات اساسی و رایج در پختن سیب‌زمینی، پیچیدن سیب‌زمینی درون فویل آلومینیومی است که شاید حتی شما هم انجامش داده باشید.

شاید شما هم با دستورآشپزی‌هایی مواجه شده باشید که می‌گویند ابتدا سیب‌زمینی را درون فویل بپیچید و سپس داخل فِر بگذارید تا با این ترفند بتوانید یک سیب‌زمینی آبدار و بخارپز داشته باشید. اما واقعیت این است که چنین کاری مشکل‌ساز خواهد بود. درواقع، پیچیدن سیب‌زمینی درون فویل آلومینیومی باعث حبس رطوبت درون فویل می‌شود و درنتیجه کاری می‌کند که سیب‌زمینی به‌صورت عادی نپزد و صرفا بافتش به‌واسطه تماس با بخار متلاشی شود. به‌علاوه، پوست بیرونی سیب‌زمینی با این کار به‌هیچ‌وجه ترد نمی‌ماند و درنتیجه نمی‌توان پوست سیب‌زمینی‌های کوچک را همراه با آنها مصرف کرد.

طرفداران ایده پیچیدن سیب‌زمینی درون فویل آلومینیومی می‌گویند که این روش به کاهش مدت‌ پخت سیب‌زمینی کمک می‌کند، اما چنین چیزی واقعیت ندارد. در حقیقت، با توجه به اینکه خود فویل آلومینیومی قبل از شروع فرایند پخت سیب‌زمینی شدیدا داغ می‌شود، مدت‌ پخت سیب‌زمینی هم نهایتا بیشتر از حالت عادی خواهد شد.

حالا که می‌دانیم پیچیدن سیب‌زمینی درون فویل آلومینیومی به پخت سریع‌تر یا خوشمزه شدن سیب‌زمینی کمکی نمی‌کند، پس بهترین راه برای تهیه یک سیب‌زمینی پخته، کامل و همراه با پوست چیست؟

هرگز سیب‌ زمینی را به این روش نپزید | بهترین راه برای پختن سیب‌ زمینی

بهترین روش کدام است؟

بهترین راه برای پختن سیب‌زمینی‌ها درون فِر، این است که سیب‌زمینی‌ها را بدون پیچیدن درون فویل آلومینیومی به مدت ۵۵ تا ۶۰ دقیقه و با دمای حدود ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد داخل فِر بگذارید. اگر همه‌چیز درست پیش برود، دمای قسمت مرکزی سیب‌زمینی‌ها باید به حدود ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد برسد. در این شرایط، پوست سیب‌زمینی هم کاملا ترد و دلپذیر خواهد شد، درحالی که درونش هم لطیف و نرم خواهد ماند.

اگر می‌خواهید سیب‌زمینی‌ها را پس از پختن کاملا گرم نگه دارید، پس از پایان مدت‌زمان پخت می‌توانید آنها را درون فویل بپیچید و درون یک ظرف مقاوم به حرارت بگذارید. با این کار سیب‌زمینی‌ها حداقل ۴۵ دقیقه در دمای کاملا گرم باقی می‌مانند. این ترفند برای کسانی مناسب است که می‌خواهند سیب‌زمینی‌ها را زودتر بپزند و برای وعده ناهار یا شام کنار بگذارند.

گذشته از همه این نکات، اگر همچنان می‌خواهید سیب‌زمینی را درون فویل آلومینیومی بپیچید و داخل فِر بگذارید، ابتدا سیب‌زمینی‌ها را داخل یک کاغذ روغنی بپیچید و سپس درون فویل آلومینیومی قرار دهید. با این ترفند معمولا کیفیت سیب‌زمینی‌ها حفظ می‌شود و مدت‌ پخت آنها نیز کاهش پیدا می‌کند.

کد خبر 691762

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 48
  • نظرات در صف انتشار: 32
  • نظرات غیرقابل انتشار: 19
  • ساسان IR ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    40 28
    خوب است انسان در همه چیز صرفه جو باشد
    • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
      نیازی به صرف جویی نیست گرونی خودش همه چیو از سفره ما حذف کرده
  • علی متالهی IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    72 6
    این همه مطلب نوشتید که آخرش بگید فقط بزارید داخل فر؟؟؟؟
  • میترا IR ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    67 14
    من تو فویل میپیچم میزارم رو ذغال عالی میشه
  • میترا IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    53 14
    بپیچ تو فویل بنداز در زغول..معرکه میشه شما هم امتحان کن
  • سینا IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    49 8
    خب میشه برای آزاد شدن بخار ناشی از پختن سیب زمینی فویل رو سوراخ کرد
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    56 13
    این همه درد سر برای پختن ی سیب زمینی ؟؟خوب آب پزش میکنیم خیلی راحت از همه این روشهایی ک گفتید هم بهتره😉
  • IR ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    80 14
    سیب زمینی کیلو 20000تومن دیگه نمیشه خورد
    • IR ۱۶:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
      40 14
      ایوال
    • IR ۲۲:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
      26 21
      کجا میگیری ۲۰،من ۱۳ گرفتم
  • حسین IR ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    43 7
    شنیدم فویل آلمینیومی سرطان زاست.
    • GB ۰۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
      9 2
      کاملا درسته، استفاده از فویل برای پخت غذا بسیار خطرناکه و متاسفانه در ایران حتی بعنوان دمکنی ازش استفاده میشه. برای خوراکی های سرد مثل ساندویچ و ... اشکالی نداره .
  • رضا IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    27 10
    فر کجا بود ؟!!سیب زمینیو بزار تو فویل بنداز تو ذغال آتیش
  • IR ۱۵:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    20 11
    معلوم شد که تا حالا زندگی نکردی
  • ناشناس IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    34 10
    با سلام بهترین روش پختن سیب زمینی داشتن یک قابلمه مخصوص که باندازه حدود 15 سانت نمک میریزیم وبعداز شستن سیب زمینی ها در روی نمک می چینیم وبه روی حرارت میگذارم واقعا عالی میشه،نوش جان.
  • IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    59 3
    بهترین روش پخت سیب زمینی روی اتش وذعال هست با فویل یا بدون فویل فر مزه را عیر طبیعی میکند
    • محسن IR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
      12 3
      منو یاده زمانی که باشگاه میرفتم انداختی همین طور سیب زمینی میخوردم فقط شعله رو خیلی باید کم کنی
    • IR ۱۷:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
      9 1
      دقیقا بهترین روش بخت داغ داغ با کره ..عالی میشه
    • ناشناس IR ۲۰:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
      9 1
      من امتحان کردم و معمولا به این طریق می پزم بسیار برشته و عالی و خوش طعم میشه پیشنهاد میکنم حتما امتحان ککید
  • ع، ه IR ۱۷:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    6 2
    بهترین روش پخت
    • حسین IR ۲۲:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
      18 2
      بهتر از همه قایم کردن سیب زمینی زیر خاکستر آتش هستش که یواش یواش میپزه ،خوشمزه هم میشه البته بهتر آتش بالاش تا حدی روشن باشه تا زودتر بپزه
  • IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    35 12
    به خدا من ۲تافرزند دارم خیلی زندگیم سخته😭😭😭😭😭😭😭
    • الینا IR ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
      28 4
      سیب زمینی کیلویی 200000
  • IR ۱۷:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    13 3
    روی سیب زمینی یه مقدار روغن زیتون بریز نمک هم بزن بعد بپیچ توی فویل بزار زیر ذغال ببین چی میشه
  • IR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    10 5
    خیلی با فویل و یا زیر آتش خوشمزه میشه
  • IR ۱۷:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    18 8
    سیب زمینی نگو بگو شمش طلا
  • IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    12 10
    اما یه مسعله ای می مونه اگه یکی بخواد سیب زمینی رو تو منقل لای زغالا بپزونه که اگه دورش فویل نپیچونه سیب زمینی سیاه و بد بو و سوخته میشه
    • IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
      4 2
      احسن
  • محدثه IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    6 5
    آیا فویل آلومینومی که در آشپزی بکار میره برای سلامتی مضر نیست؟؟
  • افرا IR ۱۸:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    20 2
    خب گلابی ۶۰دقیقه تو فر می‌دونی چقدر برق مصرف می‌کنه
    • IR ۰۸:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
      14 0
      به اندازه یک روستا 😂😂
  • ماهان IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    14 1
    ما هنوز اصالت را حفظ میکنیم فقط توی ذغال
  • IR ۱۸:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    12 3
    بهترین راه خوردن سیب زمینی .بزاری تو دهنت قورتش بدی عالی میشه..🤐🤐
  • IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    8 2
    یه مشت نمک کف قابلمه بپاشید بعد سیب زمینی رو تمیز بشورید و بزارید روی نمک داخل قابلمه در قابلمه رو بزارید و شعله گاز رو خیلی کم کنید مثل دم کردن برنج .بعد یک ساعت سیب زمینی کبابی شما آماده.میتونید با روغن محلی یا کره بخوردیش
  • IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    8 1
    یک کم سنگ نانوا را بردار وتوی قابلمه بریز بعد بزار روی حرارت سیب زمینی ها را هم بچین ودر قابلمه را بزار ببین چی میشه
  • IR ۲۱:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    4 2
    افرین
  • علی IR ۲۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    5 2
    معمولا وقتی افراد به باغ و صحرا میروند سیب زمینی ها را توی فویل می پیچند و رویش آتش میریزند.
  • آمیا IR ۲۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    4 3
    بهترین راه این که تو فر با حرارت زیاد و روغن سرخش کنی و با سس میل کنی 😜😈
  • IR ۲۳:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۰
    16 1
    سلام سیب زمینی داخل یه قابلمه دو ردیف سنگ بزارید بعد سیب زمینی بزارین روی سنگها خیلیم خوشمزه میشه
  • IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
    3 3
    سیب زمینی درشت خرد کن بریز تو اب جوش که در حال جوشیدن است بعد پنج دقیقه ا با اب سرد ابکش و بعد کمی تفت بدید
  • حسنا IR ۰۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
    2 2
    برای پختن سیب زمینی یک مقدار سنگ وشن رو بشویید و تو قابلمه بریزید حدود ۴ یا ۵ سانت ،بعد سیب زمینی شسته شده رو بچینید و روی اونها رو مجدد شن وسنگ بریزید حدود یکساعت و نیم بعد سیب زمینی ها بطرز فجیعی خوش خوراک میشند.امتحان کنید..
  • علی IR ۰۳:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
    5 0
    فویل هم نمیخواد ،،،همینجور بنداز زیر زغال
  • مهسا IR ۰۴:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
    7 2
    بهترین روش برای پخت سیب زمینی توی قابلمه نمک بریزید سیب زمینی بگذارید روی نمک تا بپزه ما بیشتر این طور درست میکنیم خوشمزه میشه.
  • فرهاد IR ۰۶:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
    11 5
    روی سیب زمینی کمی بنزین بریزید و با کبریت آتیش بزنید و منتظر بمانید تا پخته شود . من امتحان نکردم اگه کسی کرد به من اطللاع بده که چطور میشه 😀😀😀
    • ممدو IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
      2 0
      زنده نمی‌مونه که /:
  • یه بنده خدا IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
    4 0
    من و خانوادم وقتی میریم روستا اول چوب هارا آتیش میزنیم میذاریم تا خاکستر شن البته خاکستر خاکستر هم که نه بعد این سیمان وسط رو باز میکنیم و سیب زمینی ها را داخلش میذاریم و خاکستر هارا روش میریزیم بعد که خاکستر هارو روش ریختیم با خاک روی خاکستر هارو میپوشونیم بعد میزاریم تا ۴۵دقیقه بمونه بعد در میاریم پوستش رو به راحتی میکنیم با نمک و کره میخوریم
  • IR ۱۵:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
    4 0
    داخل یک ظرف ماسه بریزید سیب زمینی‌ها را درون ماسه ها دفن کنید بگذارید روی اتش
  • راستین DE ۱۵:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
    5 1
    سیب زمینی های کوچک را بعد از شستن با پوست داخل مایکروویو بزارید و حدود ده دقیقه مایکروویو را روشن کنید، سیب زمینی برشته شده و طعم چیپس میده